Voor opdrachtgevers

Er zijn veel aanbieders in de wereld van Werving & selectie, zeker als je kijkt naar posities in de financiële dienstverlening. Wat maakt ons dan onderscheidend? Waarom zou je zaken met ons doen en een opdracht bij ons neerleggen? 

Podium Finance, dat zijn Bob Willemsen en Dries Vinke. Beiden ondernemers maar met een zeer verschillende achtergrond. Wij kennen enerzijds enorm veel werkers in deze branche en anderzijds beschikken wij over enkele decennia aan ervaring in de personeelsbemiddeling. Deze combinatie is uniek en de synergie geeft een geweldig waarde waarmee wij onze opdrachtgevers heel goed van dienst kunnen zijn. 

We zijn geen groot bureau, dat ambiëren wij ook helemaal niet. Maar wel goed in ons vak. Kleinschalig, betrokken, flexibel en betrouwbaar. Dat zijn onze kernwaarden. Daar staan we voor! 

Door ons geweldige netwerk kennen we de juiste personen. Niet alleen in kwantiteit maar vooral in kwaliteit. Wij zijn in staat onze opdrachtgevers in contact te brengen met gespecialiseerde professionals waarmee de toegevoegde waarde gegarandeerd is. 

Onze unieke werkwijze in de selectie van onze kandidaten zorgt voor meer zekerheid in de matching tussen kandidaat en onze opdrachtgevers. Wij hebben hier intern één regel waar we ons altijd aan zullen houden: we stellen alleen passende kandidaten voor. Dus geen kandidaten voorstellen waar we niet volledig achter staan. De matching kent een extra dimensie omdat wij de onveranderlijke kernwaarden van onze kandidaten in kaart hebben gebracht. Wij weten waar iemand energie van krijgt en waar deze persoon ongelukkig van wordt. We gaan voor de lange termijn en niet voor de korte termijn oplossing. 

Meer over onze werkwijze lees je hier.

Probeer ons eens uit! Wij zijn de partij die het voor u gaat doen!

Onze diensten

Werving & selectie

Hoe wilt u met ons werken? Heeft “No cure? No pay! de voorkeur? Op die manier gaan wij voor u aan het werk en doen we dat samen met uw eigen recruiters en/of in combinatie met een ander bureau. Dit heeft voor- en nadelen. U bent geen honorarium verschuldigd als wij niet leveren. Het nadeel is dat het in de markt wat onrustig/onduidelijk is wie er op zoek is naar een goede kandidaat. Het is vaak een “rat-race” tussen de verschillende bureaus en onduidelijk wie er het eerste kwam met de kandidaat. Bovendien zijn onze tarieven hoger bij deze manier van werken. Voor ons is het toch een flinke inspanning en omdat we niet weten of hier een rendement tegen overstaat rekenen wij wat meer. Onze voorkeur heeft het om te werken op basis van een exclusieve opdracht. Dit geeft u een grotere kans op een succesvolle match en wij gaan volledig gefocussed op zoek naar die ene persoon die het beste past bij uw organisatie. Omdat hier voor ons de kans op een honorarium voor onze inspanningen veel groter is in vergelijking met een “No cure? No pay! opdracht kunnen we ook een lager tarief afspreken. 

Hoe dan ook: wij staan in voor de kwaliteit van onze bemiddeling. Mocht het onverhoopt toch geen succes blijken te zijn (het blijft mensenwerk) dan zullen wij ook zeker onze verantwoordelijkheid nemen en dit in overleg met u compenseren.

Detachering

Er kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen aan de wens van onze opdrachtgevers om een medewerker op basis van een detacheringscontract in te zetten. Dit kan zijn omdat het een tijdelijke ondersteuning betreft maar ook omdat je als werkgever meer zekerheid wenst over de capaciteiten van een nieuwe medewerker. Dan is detachering een “voorportaal” van een contract bij de opdrachtgever. 

Onze voorwaarden bij een detacheringsopdracht zijn volledig transparant. Onze marge is fixed en er zijn geen verborgen kosten. U kunt menugestuurd de elementen kiezen die in het gewenste tijdelijke contract worden opgenomen. Ook met een eventuele overname houden wij rekening zodat de gedetacheerde kandidaat kan worden overgenomen na afloop van de detacheringsperiode. Uiteraard beschikken wij over een G-rekening, wel zo veilig voor alle betrokken partijen.

Interim Management

Podium Finance beschikt over een geweldig netwerk. Wij hebben contact met specialisten op vele vakgebieden. Denk daarbij aan Fiscaal Juristen die beschikken over geweldige kennis.

Bent u als organisatie niet in de gelegenheid iemand full-time aan uw organsiatie te verbinden maar wilt u toch de expertise van deze professionals gebruiken? Overweeg deze dan Part-time in te zetten zodat ze één of meerdere dagen per week voor u aan het werk kunnen. Deze medewerkers zijn stuk voor stuk specialisten op hun vakgebied en zijn volledig up-to-date kijkende naar kennis.  

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag.

Training

Medewerkers die een baan hebben die perfect bij ze past, presteren beter in hun functie. Ze hebben er aanleg voor omdat het werk dat ze doen, aansluit bij de eigenschappen die in hun onveranderlijke aard liggen. Daarom zijn ze van nature gemotiveerd om hun werk uit te voeren. Dit zorgt voor meer werkplezier, minder verzuim, pro-activiteit, betere samenwerking en hogere productiviteit. Wie dus de onveranderlijke kern van mensen in kaart weet te brengen, heeft de sleutel naar meer individuele-, team- en bedrijfsperformance in handen.

Uw team en organisatie laten excelleren? De sleutel tot succes ligt in het activeren van bevlogenheid. Hoe? Wij zijn bevoegd om een uniek meetinstrument, de CoreValuesIndex™ (CVI), in te zetten om inzichtelijk te maken van welke activiteiten iemand van ‘nature’ bevlogen raakt. De CVI is de basis voor het vaststellen van een succesvolle inzet van de mens in de organisatie. Het zorgt ervoor dat u samen met onze professionals, uw werknemer in een rol kan zetten, waar van hem juist die activiteiten en resultaten worden gevraagd, waarvoor hij bevlogen is. Deze aanpak leidt bewezen tot grote successen en resultaatverbetering. 

Dus als je met jouw organisatie naar de next-level wilt, laat ons je dan helpen om te bezien welke van de bestaande medewerkers daarbij kunnen helpen en bekijken in welke rol ze het beste tot hun recht komen.

Op deze manier krijg je een perfect overzicht van de kernkwaliteiten van de medewerkers en krijg je in beeld wie het beste in een bepaalde rol past.

Zeker in deze veranderlijke tijden is het belangrijk om te schakelen op de behoefte van de klant. Wij zijn in staat je hierbij te helpen.

“Show me who I really am and I will do something meaningful with my life”

Lynn E. Taylor